کدام مدل پنجره برای منزل شما مناسب تر است

زمانی که به فکر نوسازی خانه ای که در آن ساکن هستید یا قصد ست دارید، بیفتید ممکن است تصمیم به تغییر و جایگزین کردن پنجره ها بگیرید. در این صورت با گستره وسیعی از انتخاب های متعدد برای انواع و اقسام پنجره ها مواجه خواهید شد که کارتان را بسیار دشوار خواهد کرد.

انتخاب پنجره ای مناسب برای خانه شما می تواند با توجه به موقعیت جغرافیایی که در آن قرار گرفته اید، ابعاد پنجره، نوع آن، مدل طراحی شده، کاربرد، عملکرد، جنس قاب و شیشه، روش نصب آن و سایر متغیرها، متفاوت باشد. در نتیجه این مسئله می تواند با ظاهری ساده و آسان، تبدیل به موضوعی حساس و پیچیده شود. در ادامه فرایند انتخاب پنجره ای مناسب برای خانه ها و چگونگی آن را بررسی خواهیم کرد.

پنجره دو لنگه و تک لنگه

پنجره های دو لنگه که نسبت به مدل تک لنگه عمومیت بیشتری دارند، به عنوان متداول ترین انواع پنجره ها شناخته می شوند. چنانچه از نام آن بر می آید، پنجره دو لنگه از دو بخش کاملا مجزا تشکیل شده است که هر دو درون یک قاب نصب می شوند. هر کدام از این بخش ها می توانند به طرف داخل یا خارج باز شوند و ممکن است یکی در بالا و دیگری در پایین قاب پنجره قرار بگیرد، یا یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ طراحی شود.

پنجره های تک لنگه، شکل کاملا مشابهی دارند، با این تفاوت که در آنها تنها یک بخش از پنجره قابل حرکت دادن است و می تواند باز یا بسته شود.

پنجره تک لنگه

این نوع از پنجره ها بیشتر برای خانه هایی که کمی قدیمی تر هستند ایده آل می باشند. مدل هایی که به صورت عمودی باز و بسته می باشند معمولا برای خانه هایی که دارای سقف شیروانی هستند کاربرد دارند و اغلب روی سقف نصب می گردند. علاوه بر مدل های قدیمی پنجره های دو لنگه، برخی از مدل های جدید آنها به گونه ای طراحی شده اند که یک طرف از آنها به زیر بخش دیگر می لغزد و به این ترتیب هنگام باز کردن پنجره ها با کیفیت بصری بهتری روبرو می شویم.

با وجود اینکه نصب توری روی این پنجره ها از داخل ساختمان انجام نمی شود، و این مسئله نوعی مزیت محسوب می گردد؛ اما قرار گرفتن توری از سمت بیرون ساختمان باعث می شود که پنجره به طور کامل پوشیده شود.

هزینه خریداری و نصب پنجره های دو لنگه با توجه به ویژگی هایی همچون ابعاد و اندازه آنها و نیز جنسی که دارند، می تواند متغیر باشد. معمولا ارزان ترین انواع این پنجره ها با قاب هایی از جنس ونیل ساخته می شوند؛ اما مدل های گران تر آنها می توانند از جنس چوب ماهون قرمز یا دیگر چوب های با کیفیت باشند.

پنجره دو لنگه

پنجره کشویی

پنجره های کشویی یا ریلی از نظر عملکرد بسیار مشابه پنجره های دو لنگه ای هستند . اما تفاوت عمده آنها این است که قاب پنجره های کشویی به جای آنکه به صورت عمودی حرکت کند، در جهت افقی می لغزد و دقیقا حالتی دارند که اگر پنجره های دو لنگه ای عمودی را با چرخشی نود درجه ای نصب کنید با آن مواجه می شوید.

پنجره کشویی

از آنجاییکه ابعاد پنجره های کشویی معمولا نسبتی افقی دارد، این پنجره ها معمولا برای خانه های یک طبقه ویلایی مورد استفاده قرار می گیرند. مطمئنا چنین ساختمان هایی دارای زیربنای وسیعی هستند و به صورت افقی ساخته می شوند. به این ترتیب با به کارگیری پنجره های کشویی بزرگ می توان از شیشه های شفاف زیادی استفاده نمود و از نور طبیعی بیشتری در محیط داخلی بهره مند شد.

پنجره های کشویی نیز همچون پنجره های دو لنگه از دو بخش متحرک تشکیل شده اند، و در آنها، یک قسمت از پنجره، هنگام باز کردن آن به زیر بخش دیگر می لغزد. در نتیجه هر یک از این دو بخش در دو جهت مخالف یکدیگر حرکت می کنند. به همین دلیل این پنجره برای موقعیت هایی که نیاز به یک نمای شیشه ای یک تکه و تخت دارید، مناسب نیست.

در این نوع از پنجره ها نیز، ابعاد و اندازه و همچنین جنس مواد به کار رفته در ساخت آنها موجب تغییرات قیمت می شود. اما باید در نظر داشته باشیم که ارزان ترین نوع از پنجره های کشویی از جنس وینیل ساخته می شوند و شیشه های آنها نیز کاملا ساده و بدون کارکرد ویژه است.

 

پنجره لولادار

پنجره های لولادار، ساده ترین و متداول ترین شکل پنجره ها هستند که می توانید آنها را در هر نوع طرح و سبکی از معماری های مختلف، از قدیمی ترین تا جدیدترین انواع موجود، مشاهده کنید.

این نوع از پنجره ها معمولا شامل یک لنگه متحرک هستند که از یک سمت به قاب پنجره متصل می شوند. لولاهایی که در محل اتصال آنها به کار برده می شوند، باعث می شوند که پنجره بتواند به راحتی همچون یک درب معمولی باز و بسته شود، با این تفاوت که پنجره های لولادار تنها از یک سمت قابلیت باز و بسته شدن دارند.

با تمام این اوصاف بهتر است از پنجره های لولادار در محل هایی که دارای سر و صدای زیاد هستند، یا ترافیک و تردد بیش از اندازه در بیرون از خانه وجود دارد، استفاده نشود. زیرا مطمئنا دوست ندارید که وقتی در آشپزخانه هستید، با باز کردن پنجره از صدای وحشتناک و سرسام آور محیط بیرون کلافه شوید.

 

از آنجاییکه پنجره های لولادار دارای یک لنگه متحرک می باشند، این پنجره ها می توانند در زمان هایی که به تعداد مختلف در کنار هم قرار می گیرند، همگی در یک راستا و روی یک صفحه از دیوار نصب شوند. این مسئله موجب می شود که ظاهر این نوع پنجره ها کاملا تمیز و مرتب و امروزی به نظر برسد، و حتی در زمان هایی که سبک معماری بنا به شکل قدیمی و سنتی و با شیشه های رنگ و طرح دار باشد، نیز این موضوع صادق خواهد بود.

پنجره لولایی

یکی دیگر از جنبه های ظاهری مهم در پنجره های لولادار، مربوط به نصب توری روی آنها است. از آنجایی که در این نوع پنجره ها، توری در سمت داخلی نصب می شود، هنگام تماشای مناظر بیرون از داخل ساختمان باید توری پنجره را نیز تا حدی تحمل کنید.

اگر وجود توری روی پنجره ها مزاحم دیدتان است و این مسئله برایتان آزاردهنده می باشد، می توانید از توری های جمع شونده یا مدل های پیشرفته ای استفاده کنید که تا اندازه ای نامرئی هستند.

پنجره های لولادار در مقایسه با پنجره های دو لنگه که در بالا به آنها اشاره کردیم گران تر هستند. دلیل این امر، عملکرد مکانیکی لولاها و نوع طراحی پیچیده تری است که دارند. پنجره های لولادار به واسطه درزهای کمتر و مکانیسمی که دارند، نسبت به پنجره های دو لنگه و انواع کشویی، در حفظ انرژی محیط کارآمدتر می باشند.

در عین حال اگر طراحی پنجره های لولادار به گونه ای باشد که از نقاط مختلف دارای قفل باشند، به سختی می توان از طریق آسیب زدن به آنها، اقدام به باز کردنشان نمود و در نتیجه از نظر امنیتی نیز در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند.

پنجره سایبانی

پنجره های سایبانی از نظر کارکرد، بسیار مشابه پنجره های لولایی هستند. در این نوع پنجره ها نیز یک عملکرد مکانیکی هنگام باز کردن و بستن پنجره ها اتفاق می افتد. برخلاف پنجره های لولایی، در مدل سایه بانی، لولاها در کناره ها قرار ندارد و پنجره حول محوری که در بالا قرار می گیرد، می چرخد و باز و بسته می شود.

پنجره سایبانی

پنجره های سایبانی بسیاری از ویژگی هایی که برای مدل های لولادار وجود دارد را دارا می باشند. سبک ظاهری این نوع پنجره ها برای طراحی های مدرن امروزی و نیز سبک های قدیمی طراحی معماری مناسب هستند.

قاب و شیشه پنجره، هر دو روی یک صفحه نصب می شوند و در یک راستا می باشند. همچنین توری پنجره در سمت داخلی پنجره قرار می گیرد. برخلاف پنجره های لولادار، انواع سایه بانی می توانند در زمان هایی که باران می بارد هم باز شوند. زیرا بخش متحرک پنجره رو به بیرون و به سمت بالا حرکت می کند و سایه بانی کوچک در بیرون پنجره ایجاد می شود که از ورود قطرات باران به داخل اتاق جلوگیری می کند.

پنجره های سایبانی هم با توجه به ابعاد و جنسی که دارند، می توانند قیمت های متفاوتی داشته باشند.

پنجره کلنگی

این پنجره ها بسیار مشابه پنجره سایبانی هستند، با این تفاوت که از ضلع پایین به قاب متصل هستند و در نتیجه بخش بالایی آنها به سمت داخل ساختمان باز می شود. انواع جدیدتر پنجره های کلنگی علاوه بر کارایی گفته شده، می توانند مانند پنجره های لولایی از یک سمت نیز حول محور ایجاد شده بچرخند. بنابراین هم به عنوان پنجره کلنگی و هم به عنوان پنجره لولادار شناخته می شوند.

پنجره کلنگی

پنجره های کلنگی برای مواقعی که نیاز به اندکی هوای تازه در داخل ساختمان وجود دارد، بسیار مناسب هستند. همچنین با توجه به نحوه عملکرد و جهت باز و بسته شدن این نوع پنجره ها، بایستی طراحی دکوراسیون اتاق به نحوی انجام گیرد که مزاحمتی در کارکرد آنها ایجاد نشود.

پنجره های کلنگی که عملکرد دوگانه دارند، بسیار جدید می باشند و به تدریج استفاده از آنها عمومیت پیدا می کند. به این ترتیب امروزه تولید کنندگان بیشتری به سمت طراحی و ساخت این نوع پنجره ها قدم برمی دارند. با توجه به پیچیدگی عملکرد پنجره های کلنگی دوگانه، قیمت این نوع پنجره ها بیشتر از انواع دیگر است.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها